Recenze: Královna Chaosu - Zoë Kessler

by - 10/04/2021

O ADHD většina z vás asi slyšela. Jedná se o Attention Deficit Hyperactivity Disorder neboli poruchu pozornosti s hyperaktivitou. Většinou je spojována s dětmi, ale nevyhýbá se ani dospělým mužům a ženám. Své o tom ví i Zoë Kessler, která napsala knihu o svých zkušenostech s ADHD.


Zoë diagnostikovali ADHD v jejích 37 letech a ona se rozhodla napsat knihu hlavně pro ženy s ADHD, jelikož jsou, podle ní, společností hůře chápané.

Kniha je rozdělena na 17 kapitol. Zmiňuje témata jako hypersoustředěnost, finančí problémy, ztrátu zaměstnání a přátel, hyperaktivitu nebo hormonální výkyvy. Autorka popisuje nejen svůj příběh, svoje vnímání a zkušenosti, ale přidává i tipy a rady na to, jak se v určitých chvílích zachovat, aby to pomohlo člověku s diagnózou a jeho okolí.

Kniha je psaná srozumitelně a často i velmi vtipně. Dozvíte se spoustu zajímavých faktů o ADHD, které jsou podloženy statistikami a studiemi. Zoë zároveň doporučuje spoustu knih. Ne všechny vyšly v českém jazyce, ale většina z nich se dá dohledat. :) 

Doporučila bych knihu široké veřejnosti. Lidem, kteří diagnózou trpí, může přinést nové poznatky a tipy. Lidem, kteří diagnózou netrpí, může naopak pomoci pochopit lidi s ADHD, přiblížit jim jejich svět. Královna chaosu je naučná a motivační zároveň. 


nakladatelstvi.portal.cz/nakladatelstvi

Recenze je psaná v rámci barterové spolupráce s nakladatelstvím Portál.  Odkaz na knihu - Královna chaosu

You May Also Like

0 comments

Děkuji za Váš čas. Pokud chcete, zanechte komentář. :)