Tipy na výlety #1

by - 7/15/2018


Dlouho jsem nic nepřidala, tak si dáme teď takový odlehčující článek.  Ráda cestuju, výletuju, procházkuju a objevuju jak Česko, tak zahraničí. Občas se tedy na blogu objeví cestovní články s inspirací, kam vyrazit. :)




Jeli jsme na naší chatku. Nachází se mezi Krušnými a Doupovskými horami nedaleko obce Perštejn. Většina lidí jezdí v létě k moři, i já dřív chtěla každé léto být u moře. Čím jsem ale starší, tím víc oceňuji Česko, hory, zeleň, přírodu, výlety a už mi nejde jen o vedro, sluníčko, pláž a moře.

Vyšlo nám zrovna krásné slunné počasí. A tak jsme jezdili na výlety. Sepíšu vám sem pár typů, kam se dá v okolí (Klášterec nad Ohří, Karlovy Vary) jet.

Miluju výhledy, rozhledny a celkově kopce a kochání se přírodou. Takže pro mě jednoznačně nejlepší byl Klínovec. Vede tam jak lanovka, tak silnice, která je přístupná a úplně v pohodě se dá vyjet. Žádné extra zatáčky. Nahoře je rozhledna (vstup asi 50 Kč). Cca 300 m od rozhledny je starší vyhlídka a posezení. Celkově moc pěkné místo. Jen to chce vychytat pěkné počasí, abyste měli opravdu krásný výhled. :)




Dalším místem v přírodě je Mattoniho muzeum a stezka. Pokud vás zajímá historie Mattoni, rozhodně doporučuji. Muzeum je krásné. Můžete k němu dojít poznávací stezkou (cca 7 km). Tu jsme nešli, ale navštívili jsme ještě Mattoniho vodopád. Sice je to tam celé v rekonstrukci, hlavně Mattoniho vila, ale k vodopádu se dá krásně dostat. Můžete si natočit přírodní mattoni.



Muzeum

Mattoniho vodopád
Pokud patříte ke kavárenským typům, nezapomeňte navštívit Café Korek v Klášterci nad Ohří. Lepší kávu jsem snad neměla. Krásné posezení, vhodné i pro děti. Jelikož nejím ani nepiju žádné živočišné produkty, ocenila jsem i možnost sojového mléka.
Ve městě Ostrov je také kavárna nebo spíš cukrárna Koruna Pralines. Mají výborné dortíky. Cukrárna je přímo na náměstí, takže se můžete rovnou projít po městě a trochu ho poznat. :)
Jestli jste milovníci piva, přímo v Obci Perštejn se nachází pivovar Chalupník. Pivo je- prý- dobré. :D Nemůžu říct, nejsem takový znalec. Ale jídlo, místo i pohled na hory přímo od stolů je super.


FOTKY NEMÁM :D

Samozřejmě nezapomínejte ani na samotná města, hlavně Karlovy Vary. Ty samozřejmě stojí za návštěvu. My jsme tam byli zrovna když probíhal 53. KVIFF- Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Bohužel, kromě hromady lidí jsme neviděli nic zvláštního. :D


Celkově je v Česku spousta krásných míst. Lidé jsou zvyklí jezdit do zahraničí, ale myslím, že stojí za to projet pořádně i Česko. Máme plno přírodních krás, nádherná města, lázně.. každý si najde to svoje. :) Já už se těším, až zas navštívím nějaké nové místo. <3
S láskou, K.

You May Also Like

0 comments

Děkuji za Váš čas. Pokud chcete, zanechte komentář. :)