Vlastnosti barev

by - 1/11/2019


Na instagramu jste si odhlasovali, že by vás zajímalo téma – LÉČENÍ BARVAMI. Tak jsem rovnou sepsala článek a jdeme na to!

Při léčbě barvami se pracuje hlavně s vibracemi a energií.  Když nasměrujeme energii tak, kam je to potřeba, můžeme dočasně nastolit rovnováhu v tomto místě. Pokud je energie na svém místě, může se začít s čištěním dané oblasti a tak zajistit správný tok energie. K tomu se používají například zvuky, vůně, kameny ale také právě barvy.


Samozřejmě je důležité naučit se správnou techniku a s tím i to, jak barvy absorbovat. Nikdy jsem sama terapii barvami nezkoušela, proto přináším jen informace, které jsem našla zde. Mou jedinou zkušeností je kinesiologie, kde mi bylo řečeno, že pro větší sebedůvěru a celkově lepší pocit bych měla nosit oblečení v odstínech tmavě modré.



To, jaká barva je pro vás nejlepší, zjistíte díky experimentům a své intuici.

BÍLÁ BARVA
S bílou barvou se většinou začíná a končí. Obsahuje celé barevné spektrum
Bílá barva je posilující. Probouzí v nás kreativitu a pročišťuje energetický systém.

ČERNÁ BARVA
Také obsahuje celé barevné spektrum. Je ochranná a tím přispívá k uzemnění a zklidnění. S černou barvou se ale musí opatrně, jelikož může způsobovat deprese.



ŽLUTÁ BARVA
Je to nás velmi důležitá. Pomáhá probudit nadšení k životu. Prohlubuje sebedůvěru a optimismus. Stimuluje tedy mentální schopnosti. Je užitečná právě při léčení depresí.Osvobozuje a přináší pocit souladu a harmonie. Měla by na nás působit vesele a otevřeně. Věřím tomu, že když si třeba obléknete něco žlutého, budete hned víc zářit úsměvem. Hodně blahodárná jak to tělo, tak pro mysl je zlatožlutá a její odstíny.
Jak známe, všeho moc škodí. Pokud  budeme moc obklopeni žlutou barvou,může to v nás vzbuzovat nervozitu.


ORANŽOVÁ BARVA
Většina lidí zdá oranžovou jen ve spojitosti s tím, že probouzí chuť k jídlu. Oranžová je ale hlavně barva radosti a moudrosti. Podporuje družnost a pomůže nám také při depresích. Je symbolem vitality a zahání únavu. Pomáhá se vyrovnávat s nečekaným stresem. Z fyzického hlediska se k jídlu přeci jen vrátíme, protože je vhodná pro léčení například žaludku a střev.


ČERVENÁ BARVA
Asi každého napadne, že je to barva lásky , vášně a krve. A je tomu opravdu tak! Červená barva stimuluje hlubší vášně, jako právě lásku, sex, odvahu, ale také nenávist. Probouzí fyzickou životní sílu a tím nám pomáhá udržovat větší vůli a vydržet. S krví je spojena s tím, že pomáhá krev posilovat a upravovat krevní oběh.

RŮŽOVÁ BARVA
Pokud chceme probudit lásku a soucit, použijeme právě růžovou barvu. Zklidňuje zlost a tím uklidňuje emocionální energii.


FIALOVÁ BARVA
Pomáhá nám nastolit rovnováhu mezi fyzickou a duchovní úrovní. Čistí duši.  Tělo díky fialové lépe vstřebává minerály. Rozptyluje špatné myšlenky a pocity úzkosti.



MODRÁ BARVA
Je to jedna z nejléčivějších barev hlavně pro děti. Pokud se cítíte osamělí, pomůže vám právě modrá. Zklidňuje naši energii a pomáhá při relaxaci. Pokud se zaměříme na fyzickou část, pomáhá při dýchacích onemocněních, při vysokém krevním tlaku a při onemocnění žil.
Tmavším odstínem modré je tzv. INDIGO. Opět pomáhá při plicních chorobách. Posiluje lymfatický systém a tím pomáhá detoxikaci těla. Výborně také čistí krev. Je to barva jak smutku, tak míru a spokojenosti.


ZELENÁ
Zelená nás obklopuje všude a je tedy nejrozšířenější barvou.  Je základní barvou naší přírody. Má zklidňující účinek. Probouzí v nás přátelskost, důvěru, naději a rovnováhu.  Přináší klid.  Proto bychom měli být často v přírodě. Zelená v nás vyvolává pocit bezpečí, uvolňuje úzkost a psychické vypětí. Probudí v nás chuť do života.


A JAKÁ JE VAŠE OBLÍBENÁ BARVA?
S láskou, K.


You May Also Like

0 comments

Děkuji za Váš čas. Pokud chcete, zanechte komentář. :)