Plány na rok 2020

by - 12/31/2019

Je tu poslední den roku 2019 a ačkoliv Silvestr opravdu nerada slavím (já ho vlastně ani neslavím, ale víte, jak to myslím :D), tak jsem jen chtěla udělat stejný článek jako minulý rok. Moje plány na rok 2020. Cítím, že rok 2020 bude plný změn a nejsem jediná. Je spousta lidí, kteří si myslí, že právě v tomto roce bude probíhat jedna změna za druhou. 

Nikdo dopředu neví, co ho čeká, ale můžeme si všichni něco přát. Nedávám si předsevzetí. Píšu si jen takové body, které bych někdy během nového roku chtěla splnit. Nejedná se o úporné hubnutí v lednu. (Což by bylo ale taky na místě :D) Jedná se spíš o takové hlubší myšlenky a i maličké změny, ze kterých bych chtěla, aby se pomalu staly zvykem. 



Nedávno jsem srovnala to, co jsem si naplánovala s tím, co se mi doopravdy povedlo. A světe div se, ono se mi toho povedlo opravdu 99%. Proto jdeme na to i letos!


Nemůžu změnit události ve svém životě, ale můžu změnit úhel pohledu na ně.
To byla první myšlenka z Knihy radosti, která mi opravdu okamžitě dávala smysl a utkvěla v paměti. Nemůžeme změnit spoustu věcí, ale to, jak se na dané věci a situace díváme, už je v našich rukou. Místo vzteku, že nás někdo brzdí na silnici, můžeme zvolit soucit a pochopení, že daný řidič třeba řídí prvně a není si ještě tak jistý. Proč se nechat zaplavovat špatnými pocity, když můžeme zvolit ty kladné. Je to sice velká výzva, ale ono to půjde. 


Zkusím ochutnat nějaká 3 nová jídla. 
Podmínkou bude, aby bylo veganské (nebo alespoň vegetariánské). Nemusí to být v cizině. Chci i v tomto ohledu zkusit být odvážnější. :D 


Udělám si hezký den. Budu se od rána usmívat. Rozveselím nejméně 3 lidi. 
Tohle bych splnila ráda víckrát než jen jednou. Úsměv je to nejmenší co můžeme lidem jen tak rozdávat. A určitě to udělá hezčí den nejen vám, ale i těm ostatním. Na tyhle dny se těším opravdu moc. 

Budu chodit bosa a věnuji péči svým chodidlům. 
Když jsem si v diáři od Divoké kočky přečetla tento bod, docela mě pobavil a zároveň jsem si řekla – jo! Proč nezařadit i takové malinké body. Chodit bosa mě baví, ale málokdy se k tomu odhodlám. Takže budu víc chodit bosa a pak půjdu na pedikúru a tím věnuji chodidlům tu největší péči, jakou dovedu.

Sejdu se s kamarádkou z Moravy. 
Tak co Terko, dáme to?! :D ♥ Mé srdce bude důvěřovat. 

Můj rozum bude naslouchat, ale nemusí věřit každé myšlence. 
Co k tomuhle bodu dodat. Věčný nekonečný boj srdce vs. rozum. 

Otevřu se svým pocitům i stínům, abych se lépe pochopila. 
Snažím se o to každý den. Jsem i ráda za to, že píšu tento blog, že sdílím příspěvky na instagramu a zjišťuji tak o sobě spoustu věcí. A chci v tom pokračovat. Díky blogu a instagramu zároveň hledám informace, které bych s vámi mohla sdílet a díky tomu se učím o psychice, psychosomatice a celkově duševním zdraví mnohem víc. 

Vykročím z kruhu svého bezpečí a zkusím něco, co jsem nikdy nezkusila.
Tenhle bod jsem snad zařadila i minulý rok a byl to ten nejlepší bod, který jsem mohla plnit. I když ze začátku vás třeba ochromí strachy, stejně jako mě, pak budete nakonec rádi, že jste něco zkusili a zažili. Díky Kamče mě čeká hned v lednu první dobrodružství, a to let to Kodaně! Takže začínám hned v lednu a ráda bych si svoje zážitky zapisovala. S tím souvisí i další bod. 

Začnu si psát deník. 
Nemusí to být denně. Nemusí v něm být do detailu všechno. Chtěla bych si ale zapisovat události, které ve mně zanechávají krásné pocity. 

Nebudu si brát výpady proti mně osobně, když přece vyjadřují postoj toho, kdo je vyřkl. 
Výtky si ale vezmu k srdci na přezkoumání. Nebrat si věci osobně je také jedna z věcí, která mi opravdu nejde. Obecně úzkostliví lidé si berou skoro každý vtípek atp. osobně. Ani já nejsem výjimkou. A chci se naučit změnit úhel pohledu i na to, když někdo proti mně něco vyřkne. 

Budu víc důvěřovat sobě a životu než se strachovat. 
Tohle zkusíme asi všichni, že jo? :D 

Zaplatím si konečně kurzy kytary a vážně se na ní naučím hrát.
Tenhle bod CHCI SPLNIT a taky ho SPLNÍM! 

Budu věnovat plnou pozornost tomu, co dělám.
Tomu, co dělám a tomu, s kým jsem. Odložím telefon. Budu tady a teď. 

Realizuji sny, které mě dlouho lákají. 

Vytvořila jsem si nástěnku snů a plně věřím tomu, že se mi splní alespoň část z toho, co na ní mám. Tak pojďme do roku 2020! 


 Doufám, že vás nějaké moje body inspirují k tomu, sepsat si nějaké své vlastní. Všechno se nám splní! Děkuji vám za to, že jste tu se mnou. Bojujeme společně a nikdo na nic není sám.

 D Ě K U J U

You May Also Like

0 comments

Děkuji za Váš čas. Pokud chcete, zanechte komentář. :)